Foto's 2008

In het voorjaar van 2008 zijn de directrice, Alexandrina Lupescu, en 2 docenten, Mihaela Pascan en George Atanasoaie, van de school Ioan Bojor op bezoek geweest in Nederland. De reis hebben ze met eigen geld bekostigd. We hebben zelf voor onderdak gezorgd. 
De bedoeling van dit bezoek was, kennis te maken met het Nederlandse onderwijssysteem. 
In de week dat ze hier waren hebben we 6 scholen bezocht, de haven van Rotterdam en een dagje Amsterdam waarbij we een paar musea hebben bezocht.
De scholen die we bezocht hebben waren de Philips van Horne Sg, het Kwadrant beide in Weert, het Strabrecht college in Geldrop, Roc Ter Aa Helmond, Hogeschool Rotterdam afd. automotive en het Kempencollege in Oirschot.

In april 2008 heb ik de reis gemaakt met mijn dochter Simone en 2 van haar vriendinnen. Terwijl de dames in het weeshuis Casa Maria overnachtten sliep ik bij het hoofd van de school Alexandru Ceusianu op de bank. Ze hebben genoten van de Roemeense gastvrijheid en het prachtige dorpje Comori bij Gurghiu.

In november 2008 ben ik samen met mijn collega Guus Dols naar Roemenië geweest. Met het vliegtuig via Dortmund naar Cluj Napoca. Goedkoop en snel maar het is vreemd als je geen computers of kleding bij je hebt.
De foto's geven een beeld van de heenreis, het weeshuis Casa Maria, de school Alexandru Ceusianu, hotel Manon waar we een aantal dagen hebben overnacht en de Romaschool in de wijk Apalina waar de Roma's (klik hier voor de National Song of the Gipsy's) wonen. Ook foto's van een bezoek aan de school Petru Maior. 

Onder "Bijlagen" vindt u enkele filmpjes (met eenvoudige digitale camera) gemaakt op de Romaschool in Apalina. Ik sta versteld van hun felheid, energie en gevoel voor ritme. Knap!!
Ook de nationale hymne van de Roma Jelem Jelem is daar te vinden.
Romaschool in Apalina

Op 8 oktober 2008 heeft het college van Heeze-Leende de burgemeester, wethouders en secretaris van de gemeente Gurghiu ontvangen. In de ochtend hebben beide colleges met elkaar kennis gemaakt en werd er uitleg gegeven over de gemeentelijke organisatie waarbij enkele onderdelen nader werden uitgewerkt. Na een Brabantse maaltijd in het gemeentehuis, een rondrit door de kernen en een bezoek aan de varkensproefboerderij te Sterksel werden de Roemeense gasten op het einde van de middag uitgenodigd aan tafel in een van onze eetgelegenheden. De gesprekken verliepen zeer geanimeerd en na wederzijdse dankzeggingen werd afscheid genomen.
ċ
JelemJelemnationalsongoftheGipsy’s.mp3
(3265k)
Admin Werkhoven,
15 feb. 2012 12:16
č
MOV09279.MPG
(15227k)
Admin Werkhoven,
15 feb. 2012 08:42
č
MOV09282.MPG
(19189k)
Admin Werkhoven,
15 feb. 2012 08:42
č
MOV09290.MPG
(11243k)
Admin Werkhoven,
15 feb. 2012 09:00
Comments