Foto's 2015

Eind maart ontving de Philips van Horne school in Weert een groep leerlingen van de school Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola in Erd Hongarije en de school Alexandru Ceusianu in Reghin Roemenië.
Een tegenbezoek vond twee maanden later plaats. Een groep leerlingen vertrok naar Erd en een naar Reghin. Deze laatste groep werd door Sharon van Daal en mij begeleid.
De eerste dagen hebben de leerlingen een aantal lessen op de school bijgewoond. Later in de week hebben we het bedrijf van een vioolbouwer in Reghin bezocht. In Praid zijn ze in de zoutmijnen geweest en hebben een korte wandeling om het 'beren' meer gemaakt. In Tirgu Mures hebben we het prachtige Cultuur Paleis bezocht.
    In de week van 30 november tot 7 december ben ik tweemaal met de vrachtwagen op en neer gereden tussen Reghin en Debrecen. Samen met de vrachtwagen chauffeur Silvio Moldovan hebben we bij de firma Bumet ongeveer 20 pallets opgehaald. Omdat Silvio voortaan een kleinere vrachtwagen heeft moesten we twee rijden. Dankzij de kleinere wagen, geen tachograaf, kon de reis via een kortere en snellere route en een andere grensovergang. De route liep een stuk noordelijker richting Baia Mare, Zalau en Marghita. Deze route is voor een deel via de foto's te volgen. De goederen zijn voor het grootste deel in Brâncoveneşti terecht gekomen. Voor de bewoners kleding, naaimachines voor de afdelingen om kleding te herstellen en te maken. Ongeveer 100 computers en toebehoren. Een klein deel voor de Lucian Blaga school in Reghin. De rest in de instelling in Brâncoveneşti waar de studenten van Roc Gilde uit Roermond in begin  2016 een netwerk gaan aanleggen voor bewoners en personeel. Ook de 3 bureaukasten waren voor Branco.
   Voor het ziekenhuis in Reghin waren er materialen voor de afdeling gynaecologie en voor de oogarts/opticien.
   De brandweer in Gurghiu heeft twee 'nieuwe' spuitpistolen gekregen dankzij onze regionale brandweer.
   Daarnaast heb ik nog een aantal bezoeken gebracht die voornamelijk te maken hebben met de aanstaande en toekomstige uitwisselingen van onze leerlingen. Niet alleen met Alexandru Ceusianu maar ook met Lucian Blaga. Verder uiteraard de voorbereidingen van de werkzaamheden van de stagiaires die in februari naar Roemenië afreizen, o.a. de huisvesting en de werkplekken en begeleiding.

    Ps; De volgorde van de foto's in het album 'Transport kleding....' klopt niet. De volgorde van de foto's is gesorteerd op datum en tijd. De foto's zijn gemaakt met mijn camera en met mijn telefoon. Deze laatste houdt rekening met de tijdzone, mijn camera niet. Dat betekent dat een foto gemaakt met mijn camera een uur vroeger aangeeft. 
Comments