Foto's 2016

Op 22 februari 2016 ben ik samen met 6 studenten van de Gilde Opleidingen uit Roermond naar Roemenië vertrokken. Gedurende een stage-periode van 8 weken zullen zij een netwerk aan leggen in het Neuropsychiatric and Recovery Centre in Brâncoveneşti. Een netwerk met accounts en gedeelde mappen voor het personeel en een 'internetcafe' met een hoge mate van beveiliging voor de bewoners.
De stage periode zal 8 weken duren.
Op maandagmorgen hebben ze op vliegveld Eindhoven afscheid genomen van hun ouders. Voor een enkeling was het de eerste keer dat hij in een vliegtuig zat. Voor allemaal was het een afscheid voor een lange periode.
De eerste week ben ik bij hen gebleven om hen te introduceren bij alle mensen die voor hun stage van belang zijn. Gedurende deze periode zijn de studenten gehuisvest in het gasthuis van de dominee van de gereformeerde kerk in Gurghiu. Ze hebben de beschikking over 3 slaapkamers, internet, een werkruimte, een keuken, een wasmachine enz...Voor het vervoer maakten ze een enkele keer gebruik van het openbaar.
Ook de dominee Istvan heeft hen een enkele keer vervoerd. Meestal werden ze met een busje vanuit Brâncoveneşti opgehaald en weggebracht. Door een online verbinding hadden ze ook de mogelijkheid vanuit hun werkruimte in Gurghiu rechtstreeks op de server in Branco te werken.
De foto's van de eerste week geven een indruk van de plaatsen waar ze de komende weken zullen verblijven en met de mensen met wie ze te maken krijgen.
Van twee studenten zijn hun ouders halverwege de stageperiode een weekend op bezoek geweest.
In de laatste week heb ik hun werkzaamheden besproken en beoordeeld.
Het is een prachtig netwerk geworden dat voldoet aan de huidige wensen.