Foto's 2014

In April 2014 ben ik samen met 7 oud-collega's naar Gurghiu geweest. Voor een uitgebreider verslag zie onder de rubriek nieuws .
Er zijn vele foto's gemaakt. Niet alleen door mij maar ook zijn er mooie foto's gemaakt door de collega's.

Van 20 tot 24 mei hebben leerlingen van de Philips van Horne Sg een tegenbezoek gebracht aan de school Alexandru Ceusianu in Reghin.
Ze hebben daar deel genomen aan een aantal lessen, o.a. Engels, wiskunde, geschiedenis, informatica.
Ook hebben ze 3 bedrijven bezocht namelijk, het gemeentelijke water(zuiverings-) bedrijf, een vioolbouwer en Kastamonu.
Dit is een van de grootste producenten van o.a. spaanplaat en meubelplaten in Europa. Bij de productie wordt gebruikt gemaakt van formaldehyde, een gas dat zeer giftig (kankerverwekkend) is.
Bovendien worden op grote schaal en in een hoog tempo de wouden/oerbossen, de Gurghiu Mountains, vernietigd. Dit betekent dat het leefgebied van o.a. de beer, lynx, gems en ander wild wordt aangetast.

Op 6 augustus ben ik samen met de burgemeester van Heeze-Leende, de heer Paul Verhoeven en zijn echtgenote naar Roemenië geweest.
We hebben daar een bezoek gebracht aan het stadje Gurghiu, waarmee we een jumelage hebben. In de ochtend hebben we eerst een bezoek gebracht aan het psychiatrisch ziekenhuis in het kasteel van Brâncoveneşti.
Daarna hebben we de school Lucian Blaja bezocht.
's Middags hebben we in Glajarie een bezoek gebracht aan het atelier van Istvan Vass/Csur. Samen met zijn vader maakt hij houtsculpturen.

Van 18 tot 22 november ben ik onder meer in Reghin, Brâncoveneşti en Gurghiu geweest. In de fotoalbums is het aardewerk te zien dat gemaakt wordt door een groepje cliënten in de kliniek. Ook de houtsculptuur, 
gemaakt door Istvan, die de pelikaan voorstelt als symbool voor naastenliefde en opofferingsgezindheid.
Verder ook het uitladen van de kleding, boeken en computers.

Ook zijn er foto's van de verdeling van de kleding en de bijbehorende kledingmarkt in de kliniek in Brâncoveneşti en van de kastjes en monitoren die nu in december onderweg zijn naar Brâncoveneşti.
Als laatste twee filmpjes van de reis terug uit Hongarije waar we in Debreçen bij Bumet de kleding, computers, boeken enz...hebben opgehaald. Omdat de heenreis in het donker is gemaakt heb ik daar alleen maar herinneringen aan. 

Comments