Nieuws‎ > ‎

April 2019

Geplaatst 10 jun. 2019 13:34 door Admin Werkhoven   [ 4 nov. 2019 08:56 bijgewerkt ]
Uit Brâncoveneşti ontving ik het goede nieuws dat de verplichte reorganisatie van de kliniek voorlopig, voor 2 jaar, wordt uitgesteld. Roemenië is nu voorzitter van de Eu en daar hebben ze hun handen vol aan.
    Nadat de Roemenen van 19 tot 23 maart een bezoek aan Weert brachten zijn wij van 9 tot 13 april in Reghin geweest. In Weert hebben de leerlingen gastlessen op school gevolgd waaronder een interessante lezing gegeven door 2 medewerkers van ASMl. Er werd aan de hand van een voorbeeld, een case uit de praktijk, gewezen op het belang van het wiskunde onderwijs voor een bedrijf als ASML. 
Tijdens het bezoek aan het stadhuis van Weert werd door de burgemeester, Jos Heijmans, beloofd om het komende schooljaar een bezoek te brengen aan de Lucian Blaga school in Reghin. Deze belofte werd vooraf gegaan door de opmerking van de burgemeester dat een politicus altijd zijn woord moet houden. De leerlingen hadden vooruit lopend op deze belofte een officiële uitnodiging van de school bij zich die zij aan de burgemeester overhandigden. De week werd verder gevuld door een bezoek aan de grotten, het gouvernement in Maastricht en het muziekgala in het Munttheater.
    Op 9 april vertrekken we dan vanaf vliegveld Eindhoven naar Cluj Napoca. Van daaruit moeten we dan nog 2 uur rijden om 's avonds rond tien uur Reghin te bereiken. De leerlingen worden opgewacht door hun gastouders. Jammer dat de chauffeur van de bus besloot om de weg via Turda te nemen. Dat scheelt 40 km en betekende dat de leerlingen ongeveer een uur later op school aankwamen. 
Ook in Reghin weer gastlessen, bezoek aan de zoutmijnen in Sovata door 4 havo. 2 havo bezocht een bedrijf voor tractoren, voor meubelen en de dierentuin en cultuurpaleis in Tirgu Mures.
    De uitwisseling is uitstekend verlopen. Het weer was, op een regendag na, goed. De leerlingen zijn tevreden en de tweedejaars hebben er zin in om over 2 jaar als vierdejaars opnieuw deel te nemen aan de uitwisseling. Jammer dat een van onze leerlingen op het laatst moest af zeggen vanwege ziekte waarvan ze nog niet helemaal was hersteld. 

Comments