Nieuws‎ > ‎

Bezoek burgemeester van Heeze aan Gurghiu

Geplaatst 26 okt. 2010 15:05 door Theo Werkhoven   [ 24 nov. 2010 14:32 bijgewerkt ]
Op 21 oktober heeft de burgemeester van Heeze-Leende de heer Paul Verhoeven samen met de heer Andy van Schaik, werkzaam binnen de sector brandweerzorg, veiligheidsregio Brabant, een bezoek gebracht aan Gurghiu. Nadat we eerst kennis hadden gemaakt met het college van Gurghiu hadden we een ontmoeting met de vrijwillige brandweer. We hebben een inventarisatie gemaakt van de behoefte aan materialen en de aanwezige kennis om daarop onze verdere activiteiten te kunnen richten. Er zal kennis worden overgedragen op het gebied van brandpreventie en brandbestrijding. Ook zal er aandacht worden besteed aan het opzetten van een organisatie die zich bezig houdt met preventie en veiligheid in de gemeente Gurghiu. Dit betekent dat er cursussen zullen worden verzorgd en lesmateriaal en kennis wordt overgedragen aan de brandweer van Gurghiu. Uit een korte inventarisatie is gebleken dat er geen materieel is en de organisatie van de grond moet worden opgebouwd.
Daarna hebben we een aantal bedrijven bezocht o.a. een fabriek voor vlees producten waar ruim 80 verschillende producten werden geproduceerd voornamelijk voor de locale markten. Een melkfabriek waar een melkproduct voor schooljeugd werd geproduceerd. Een fabriek voor verpakkingsmateriaal en een meubelfabriek. Deze laatste produceerde op ambachtelijke wijze prachtige meubels die voornamelijk hun weg vonden naar bedrijven in Zuid België.
Daarnaast hebben we een bezoek gebracht aan een medisch centrum en aan de garage waar volgend jaar de brandweerauto uit Heeze zal worden gestald en aan een tweede leven zal beginnen. Op het einde van de dag was er tijd om een bezoek te brengen aan de orthodoxe kerk in Comori, de lagere school en aan de plaatselijke hoefsmid Ionci. Deze was hard aan het werk om voor de winter een nieuw huisje te bouwen.
Tijdens een een heerlijke maaltijd, een glaasje wijn en een goed gesprek hebben werd er 's avonds op een ontspannen wijze uitgebreid met elkaar van gedachten gewisseld. Bij het afscheid werd aan onze burgemeester nog een prachtig houten vriendschapsbord overhandigd. 
Burgemeester Paul Verhoeven en de heer Andy van Schaik waren zeer onder de indruk van zoveel gastvrijheid. Dit bezoek heeft bijgedragen aan een beter begrip en een andere beeldvorming van de Roemenen.

Comments