Nieuws‎ > ‎

Nieuwe zendingen naar Reghin en Gurghiu

Geplaatst 20 nov. 2010 13:18 door Theo Werkhoven   [ 2 mrt. 2011 01:01 bijgewerkt ]

Op 2 december zijn er 33 pallets bij de firma Bumet in Debreçen opgehaald en op 3 december zijn deze in Reghin aangekomen. Men heeft de vrachtwagen gelost op de school Petru Maior omdat de school beter bereikbaar is en over meer ruimte beschikt om de goederen te verdelen. Het grootste deel van de computers en het netwerkmateriaal zijn naar het ziekenhuis gegaan om daarmee een basisnetwerk aan te leggen. De kleding is naar Gurghiu vervoerd. 
Op 5 januari 2011 zijn 40 pallets op transport gegaan naar Debreçen en zijn daar vrijdag 7 januari aangekomen. 
Momenteel wachten 18 pallets op vervoer in Heeze. Het betreft kleding, speelgoed en gereedschappen voor Gurghiu, een orgel voor de kerk in Apalina en switches, servers, systeemkasten, monitoren en printers voor het ziekenhuis en 2 scholen in Reghin. Ook zit er een rolstoel bij en 3 rollators. De rolstoel is voor de 18 jarige jongen, Cristi Tinca die ik begin van dit jaar heb ontmoet.

We hebben wel een financieel probleem. Vanuit Debreçen naar Reghin en Gurghiu zijn we €1000 kwijt aan transportkosten. Het ziekenhuis en de scholen zitten krap bij kas als gevolg van de economische crisis. Instellingen en overheden moeten tientallen procenten inleveren. Bijvoorbeeld; het budget van de gemeente Gurghiu is van 300.000 euro verlaagd naar 100.000 euro. Veel mensen hebben hun baan verloren. Bij ambtenaren, o.a. onderwijs wordt ongeveer 1 op de 8 ontslagen. Het netto loon is met 24% verminderd.

We boffen dat de firma Bumet zo vriendelijk is het vervoer naar Debreçen voor haar rekening te nemen. Van de 1850 km blijft er dan nog maar 350 km over die we zelf moeten zien te financieren. Op een vrachtwagen kunnen ongeveer 45 a 50 pallets geladen worden. Per vrachtwagen zou dit alleen aan brandstof en vignetten al ruim € 1200 kosten.
Het transport van Debreçen naar Reghin en Gurghiu is verzorgd door de vader van een van de leerlingen van de school Alexandru Ceusianu die bij Atlas Transport werkt. De truck is zondagavond in Debreçen aangekomen en heeft maandag en dinsdag zijn vracht kunnen lossen.

 

Comments