Nieuws‎ > ‎

Een drukke week in November

Geplaatst 9 dec. 2013 15:44 door Admin Werkhoven   [ 29 apr. 2014 02:27 bijgewerkt ]
Van 10 tot 17 november was ik weer in Roemenië. 
Omdat ik 's avonds tegen twaalven in Cluj aan zou komen en ik bovendien wat mobieler wilde zijn had ik een kleine auto gehuurd. Tegen drie uur maandagochtend kwam ik Gurghiu aan.
De volgende ochtend ben ik na een bezoek aan het stadhuis van Gurghiu en het Silvic college naar Reghin gereden waar ik Silvio Moldovan de vrachtrijder heb bezocht om afspraken te maken betreffende het transport. Naast een bezoek aan de scholen in Reghin, Gurghiu en Apalina, heb ik ook het weeshuis in Muresului en de kliniek in Brâncoveneşti bezocht. 
Omdat we de volgende ochtend om 01.00 uur naar Hongarije zouden vertrekken hebben we 's middags in Gurghiu alvast de vrachtwagen geladen met de emballage, bestaande uit pallets en zijwanden, voor Bumet in Debrecen. Daarna weer naar Reghin waar ik het ziekenhuis, de school Alexandru Ceusianu en het stadhuis heb bezocht. 
    De volgende ochtend zijn we om 01.00 uur vanuit Reghin vertrokken en tegen 8 uur waren we bij de Hongaarse grens. Tegen 10 uur kwamen we bij Bumet in Debrecen aan. 
Daar hebben we 21 pallets uitgepakt en de vrachtwagen gevuld met zakken en dozen met kleding, schoenen, dekens en maskers en ademluchtapparatuur voor de brandweer in Gurghiu. Bovendien stonden 2 pallets met 10 zware kantoorstoelen voor ons klaar.
We werden geweldig goed geholpen door een paar personeelsleden van Bumet Debrecen. Na een kop koffie zijn we tegen 11 uur weer onderweg naar Roemenië gegaan. Tegen 8 uur kwamen we weer aan in Reghin.
    De volgende dag, woensdag hebben we de kleding en de stoelen in Brâncovenești uitgeladen en de spullen voor de brandweer in Gurghiu.
's Middags heb ik de scholen Lucian Blaga en Ioan Bojor bezocht.
    Donderdag ben ik om 9 uur eerst naar de school in Apalina geweest, daarna had ik een afspraak met Maria Precup, burgemeester van Reghin. In de middag heb ik 4 steriliseerapparaten naar Brâncovenești gebracht die al vanaf september in Gurghiu stonden. Daar heb ik de auto vol met kinder- en babykleding geladen die ik samen met de raadsleden Maria en Eva in een arme wijk van Gurghiu heb uitgedeeld.
    Op vrijdag ben ik de vrachtrijder gaan betalen. Daarna nog een afspraak op de school Lucian Blaga, het stadhuis en in het ziekenhuis. 's Middags ben ik samen met een docente van de school uitgenodigd voor een etentje met Maria Precup, burgemeester van Reghin. 
    Op zaterdag had ik een 'vrije' dag. In de middag ben ik met Maria en haar gezin op familiebezoek geweest in Reghin en daarna naar haar broer Dimitru in Cebes. Na een barbecue en een drankje zijn we weer naar Gurghiu terug gegaan.
    Op zondag heb ik nog een bezoek gebracht aan een kleine meubelmaker en de baas van de kaasfabriek. Naast de kaasfabriek kweekt de eigenaar ook frambozen die hij tot jam en siroop verwerkt.
Na een hapje eten ben ik tegen 13.00 uur richting Cluj gereden om de auto tijdig in te leveren en op het vliegtuig naar Eindhoven te stappen.

Comments