Nieuws‎ > ‎

Brandweerauto naar Lunca Bradului

Geplaatst 28 dec. 2018 15:01 door Admin Werkhoven   [ 28 dec. 2018 15:27 bijgewerkt ]
Op 19 augustus is de brandweerauto, geschonken door de gemeente Heeze, vertrokken naar Roemenië.
De wagen werd gereden door 2 ervaren chauffeurs. Na 3 dagen en ruim 2000 km kwam de wagen 's avonds in Reghin aan. Na een hapje eten in Reghin zijn we verder gereden naar Rastolita waar we de nacht in een gasthuis zouden verblijven.
De volgende dag, dinsdag 21 augustus zijn we met de wagen naar Lunca Bradului gereden waar een groot gezelschap ons opwachtte o.a. burgemeesters en officiele vertegenwoordigers van de brandweer uit Reghin en Tirgu Mures. Toespraken, volksliederen, een wijding en daarna de officiële overdracht. Namens het college van Heeze - Leende mocht ik de auto overhandigen.
Na de plechtigheden volgde de kennismaking met de tankautospuit. Al snel werd er geoordeeld dat dit de beste wagen was uit de regio.
Na een maaltijd, zang en dans in het gemeenschapshuis volgde de eerste instructies van de wagen. Ook de volgende dagen werden de instructies vooral m.b.t. het gebruik van de pomp voortgezet.
In de loop van de week kregen we nog een toeristische tour door de omgeving en ook bezochten we nog verschillende brandweerposten o.a. Sovata, Deda en Reghin. 
Terwijl in Deda onze brandweermensen de brandweerpost bezochten bracht ik samen met de burgemeester een bezoek aan het hospitaal van Deda. De bewoners bestonden uit ongeveer 50 voornamelijk oudere mensen met verschillende vormen van dementie. Ook hier is een tekort te zien aan middelen om deze mensen te verzorgen op een manier zoals wij dat zouden wensen.
Onvoldoende medicijnen en geen mogelijkheden voor een zinvolle dagbesteding. 
Comments