Nieuws‎ > ‎

Brandweerwagen voor Lunca Bradului

Geplaatst 12 jul. 2018 04:19 door Admin Werkhoven   [ 28 dec. 2018 15:08 bijgewerkt ]
Het moment dat de ts (tankautospuit) naar Roemenië gaat komt steeds dichterbij. We weten nu dat het niet de ts uit Geldrop wordt, een heel mooie wagen overigens, maar de ts uit Someren.
Deze wagen is van 2002 en heeft slechts 32 duizend op de teller!
Vrijdag 6 juli hebben Toon van der Heijden en ik de wagen bekeken en kennis gemaakt met Mathieu Vijfeijken die de auto helemaal in orde maakt wat betreft de bepakking.
We weten nog niet hoe de wagen naar Roemenië gaat. Op een trailer of op eigen kracht. In het laatste geval zullen 2 chauffeurs nodig zijn die 3 dagen rijden.
Toon zal zeker meegaan als chauffeur en instructeur. De tweede chauffeur is nog niet helemaal rond.
Intussen heeft zich ook een tweede chauffeur beschikbaar gesteld, de heer Jos Rooijmans. Hij heeft als vrijwilliger in Someren bij de brandweer gewerkt. O.a. als instructeur en hij kent deze auto en de daarbij horende pomp van het merk Rosenbauer.
Intussen krijgen we van nog enkele kazernes materialen aangeboden o.a. uit Rosmalen, Empel en Valkenswaard.
Intussen hebben we besloten om de wagen zelf naar Roemenië te rijden. Zaterdagmorgen 18 augustus is het dan zover. We hopen op maandag in de loop van de middag/avond in Lunca Bradului aan te komen.
In de ochtend zullen we dan afscheid nemen voor het gemeentehuis in Heeze.
Daarbij zal onze o.a. burgemeester aanwezig zijn en zal ook de naam van onze gemeente Heeze-Leende, als donateur, op de auto gestickerd worden. 
Hopelijk wordt dit een donatie van de Heezerse firma Tableaux!! Nee dus. Een gemiste kans van dit bedrijf om een bescheiden bijdrage te leveren aan deze missie!


Comments