Nieuws‎ > ‎

Computernetwerk voor kliniek Brâncoveneşti en samenwerking met faculteit Ergotherapie Hogeschool Zuyd

Geplaatst 3 feb. 2015 03:32 door Admin Werkhoven   [ 11 apr. 2015 13:24 bijgewerkt ]
De drie dagen, van 18 tot 22 november, waren aan de krappe kant maar de klus is geklaard. Na aankomst in Cluj, de huurauto gehaald en naar mijn verblijfadres in Lunca gereden. 's Avonds met de vrachtwagenchauffeur naar Debreçen en woensdagavond weer terug in Lunca. Dat was de zwaarste dag. Op donderdag naar Brâncoveneşti om de kleding voor de cliënten en een aantal computers, monitoren en printers uit te laden.
Intussen staan er in Heeze weer een tachtigtal computers klaar voor de kliniek en voor de school Alexandru Ceusianu in Reghin.
    De Hogeschool Zuyd in Heerlen, faculteit Occupational Therapy (ergotherapie), gaat samenwerken met de 'Neuropsychiatric Rehab' kliniek in Brâncoveneşti. Deze samenwerking zal op verschillende niveau's gedurende meerdere jaren plaats vinden. De samenwerking betreft zowel hand en spandiensten door tweedejaars studenten, veldwerk zoals therapie onder toezicht van een bevoegde therapeut door derde jaars studenten en onderzoek en ontwikkeling van programma's voor vierde jaars met een bachelorscriptie. De start van deze samenwerking zal in eind 2015 plaats vinden. 
    Nu nog op zoek naar monitoren, switches en servers om misschien dit jaar met behulp van studenten van Mbo of Hbo een basisnetwerk voor elkaar te krijgen in Brâncoveneşti. Dit netwerk moet het werk voor het personeel wat makkelijker maken. Bovendien zijn er ook veel bewoners die hier dan gebruik van kunnen maken.
    Nog meer goed nieuws uit Brâncoveneşti. Bij de paviljoens beschikt men sinds januari 2015 over een stuk grond waarop groenten, kruiden en bloemen gekweekt kunnen worden. De bedoeling is dat er ook een kas wordt gerealiseerd. Dit is een grote wens van dr Denes Barabas.
Comments