Nieuws‎ > ‎

Contacten tussen Gurghiu en Heeze-Leende worden intensiever

Geplaatst 1 okt. 2013 02:07 door Admin Werkhoven   [ 12 jun. 2014 12:56 bijgewerkt ]
De contacten tussen de gemeente Heeze-Leende en de gemeente Gurghiu worden intensiever. De interesse in elkaars werkzaamheden is groeiende. Er bestaat belangstelling voor elkaars economische en cultuurhistorische kwaliteiten. In oktober zijn 3 vertegenwoordigers van de gemeente Heeze-Leende een weekend in Gurghiu uitgenodigd. Dankzij het vluchtschema en de lage reiskosten van de Hongaarse prijsvechter Wizz Air kon deze reis in een kort tijdsbestek en met minimale uitgaven worden gerealiseerd.

De voorbereidingen voor de volgende leerling uitwisseling tussen 2 scholen uit Reghin en het Weerter voortgezet onderwijs zijn in volle gang. De vakanties zijn voorbij en de plannen krijgen meer vorm.

In oktober verzorgt de firma Bumet nog een transport met voornamelijk kleding vanuit Heeze naar Debreçen. In november zal ik dan samen met een vrachtrijder, die al eerder voor ons goederen heeft vervoerd, een vracht emballage vanuit Gurghiu naar Debreçen brengen. Samen met de goederen die al langere tijd in het magazijn in Debreçen liggen opgeslagen zullen deze goederen naar Roemenië worden vervoerd. Het brandweermateriaal gaat naar Gurghiu en de kleding is bestemd voor Gurghiu en Brâncoveneşti. 
Ik zal dan zeker ook de kliniek in Brâncoveneşti bezoeken. Dokter Dénes Barabás schreef me onlangs dat de cliënten al een goede oogst van hun land hebben gehad; o.a. spinazie, uien, paprika's. Dankzij financiële steun van de stichting Icarus en hulp, betreffende kennis op het gebied van land- en tuinbouw, uit Tirgu Mures wordt er een stuk land ingericht voor de verbouw van groenten, fruit en kruiden.
Zie ook bij 'Foto's 2013'
Het is me dit jaar niet gelukt om weer een groepje oud-collega's naar Roemenië te laten reizen. Er is voldoende belangstelling maar niet voor dezelfde periode. Misschien mei 2014.
Comments