Nieuws‎ > ‎

Eerste contacten van onze brandweer met de brandweer van Lunca Bradului

Geplaatst 6 nov. 2017 12:40 door Admin Werkhoven   [ 11 dec. 2017 15:30 bijgewerkt ]
Van 16 tot 18 oktober zijn Michel Zewald, regio-commandant Uden, Toon van der Heijden, vrijwilliger Heeze-Leende en ondergetekende op bezoek geweest in de gemeente Lunca Bradului.
We zijn maar 1 dag daar geweest maar in die ene dag hebben we veel gedaan. 's Morgens hebben we eerst de brandweer van deze plaats ontmoet. Het korps bestaat uit ongeveer 20 mensen, waaronder 6 raadsleden, de burgemeester en een aantal mensen met een functie bij de overheid. De burgemeester, de heer Petre Vultur is waarschijnlijk de meest fanatieke maar ook onvoorzichtig. Vorig jaar heeft hij bij een brand in de kerk, ondanks een heftige rookontwikkeling een aantal spullen uit de kerk weten te slepen. Daarna hebben ze hem per ambulance moeten afvoeren naar het hospitaal.
De ontmoeting met de brandweer was aangenaam. Iedereen was zeer geïnteresseerd in wat wij te vertellen hadden. Na een eerste kennismaking waarbij iedereen zich voorstelde werden er vele interessante vragen gesteld. Soms werd om een vraag te beantwoorden, via de mobiele telefoon, het thuisfront ingeschakeld.
Na deze eerste kennismaking kregen we een demonstratie van hun vaardigheden te zien. De oude Roman diesel werd uit de garage gereden en een eindje verderop moest er een veldbrand geblust worden.
Je kon zien dat deze mensen ervaring hadden. Door een goede samenwerking waarbij iedereen een taak had werd met beperkte middelen de brand geblust.
's Middags hebben we uitvoerig de bebouwing in Lunca en Neagra bekeken. Met name de brandgevaarlijke plekken zoals een houtfabriek en een appartementen complex van 5 etages.
Hoeveel mensen er precies in deze appartementen verblijven is onbekend. Bovendien staan deze appartementen vol met bezittingen.

Comments