Nieuws‎ > ‎

Kerstviering gemeentehuis Heeze-Leende

Geplaatst 21 dec. 2014 15:10 door Admin Werkhoven   [ 3 feb. 2015 02:38 bijgewerkt ]
Op 18 december 2014 werd mij tijdens de kerstviering in het gemeentehuis van Heeze-Leende een envelop met €345 aangeboden. Dit is de opbrengst van de loterij die gehouden werd voor een goed doel in de gemeente Gurghiu. Hierbij is gedacht aan de lagere school in het dorpje Comori dat samen met 9 andere dorpjes behoort tot de gemeente Gurghiu. 
Op initiatief van wethouder Wilma Verrijt zijn er bruikbare materialen ingezameld bestemd voor de gemeente Gurghiu en voor de school in Comori. Daarnaast hebben personeelsleden, raadsleden en wethouders de waarde van hun kerstpakket beschikbaar gesteld. De opbrengst van deze actie heeft € 5000 opgebracht.
De goederen moeten nog naar Roemenië vervoerd worden en de opbrengst van deze actie wordt later bekend gemaakt. Als tegenprestatie werden alle personen verrast met een stukje aardewerk. 
Deze kunstwerkjes zijn op verzoek van de burgemeester, de heer Paul Verhoeven gemaakt door de Art Group van de psychiatrische kliniek in Brâncoveneşti. Samen met het aardewerk krijgt iedereen ook een korte beschrijving van de kliniek. 
Bovendien is er van elke persoon uit de Art Group een fotootje, de initialen en een korte beschrijving van de persoon bijgevoegd. Aan de hand van de initialen op het aardewerk kan iedereen achterhalen wie de maker is van zijn stukje aardewerk. 
In totaal werden er 140 kunstwerkjes vervaardigd die, verpakt in stevige dozen, aan een vrachtrijder werden meegegeven. Op 1 december s'avonds rond zes uur werd het aardewerk op het gemeentehuis afgeleverd.

Comments