Nieuws‎ > ‎

Leerlingen Philips van Horne naar Reghin

Geplaatst 19 jul. 2017 15:42 door Admin Werkhoven   [ 21 jul. 2017 15:01 bijgewerkt ]
Van 16 tot en met 20 mei zijn leerlingen van de Philips van Horne Sg uit Weert op tegenbezoek geweest naar Reghin in Roemenie.
Een kleine havo 4 groep had een uitwisseling met ll van de Lucian Blaga school. Een grote groep havo 2 ll is op bezoek geweest bij ll van de Alexandru Ceusianu school. De 2 havo ll hebben gereisd vanaf Eindhoven naar Cluj Napoca. De ll van 4 havo hadden de pech dat hun heen- en terugreis werd geboekt vanaf vliegveld Keulen. Dit betekende heen een busreis vanaf Weert om vier uur in de ochtend. Op de terugreis betekende dit zelfs dat ze al om halfdrie in de ochtend in de bus moesten zitten.
De leerlingen verbleven bij hun gastouders.
Op school hebben beide groepen naast een aantal lessen op school deelgenomen aan verschillende excursies. Zo werd er een bezoek gebracht aan een vioolfabriek, een oud Hongaars stadje met oude ambachten. Een stadswandeling, georganiseerd door leerlingen van de Lucian Blaga school. Op donderdag had de havo 4 groep had een hike-tocht in de Calamani Mountains. De tocht ging via een bedding van een riviertje vol stenen, takken en water naar de top op 1500 meter hoogte. De tocht duurde heen 4 uren en terug 3 uren.
Ik heb geprobeerd om een stuk van de tocht mee te lopen. Helaas, ik heb ontdekt dat ik tegen de energie van de jeugd niet meer op kan. Na 2 uren zwoegen heb ik het opgegeven. Ik was blij dat ik weer heelhuids beneden kwam.
Comments