Nieuws‎ > ‎

Leerlingen Philips van Horne naar Roemenië

Geplaatst 20 jan. 2013 09:58 door Admin Werkhoven   [ 7 jun. 2013 15:08 bijgewerkt ]
Nadat leerlingen van de Lucian Blaga school uit Reghin in maart 2012 een bezoek brachten aan de Philips van Horne Sg in Weert heeft van 19 t/m 22 mei 2013 een groep leerlingen van de Philips van Horne Sg een tegenbezoek gebracht aan de school Lucian Blaga in Reghin. Op zondag 19 mei vertrekken de leerlingen om 14.20 uur vanaf Airport Eindhoven en landen ruim 2.20 uur later, 17.45 uur Oost-Europese tijd, in Cluj Napoca.
Met een micro-bus was het toen nog ongeveer 115 km naar de stad Reghin.
Daar werden onze leerlingen verwelkomd door de leerlingen en hun ouders van de school Lucian Blaga. De Roemeense ouders hebben als gastouders opgetreden. 

Op 17 januari 2013 hadden de docenten Gerrie Verhaegh en Sascha Engbersen samen met Cristina Drescan van de Lucian Blaga een programma voor dit bezoek gemaakt. 
Het programma bestond op maandag uit een deelname aan een les en kennis maken met wat weetjes over de stad, het land en Europese Unie. 's Middags stond er een bezoek gepland aan de stad Tirgu Mures. 
Het vervoer van de leerlingen gedurende deze dagen werd door de gemeente betaald. Dat betekent het vervoer van en naar het vliegveld in Cluj Napoca en het uitstapje op dinsdag naar de berg 'God's Chair'.

Op dinsdag is er een wandeling gemaakt door de bergen ten noorden van de stad. Deze wandeling werd gemaakt onder leiding van Lucian Silaghi. 
Samen met Sacha en Gerry heb ik een bezoek gebracht aan het gemeentehuis, afdeling onderwijs en de burgemeester. 
Daarna is door Gerry en Sascha samen met docente Emese Ungvari en 2 van haar collega's van de school Alexandru Ceusianu gewerkt aan een programma voor een partnerschap.
Er wordt gewerkt aan een programma voor 2 groepen. 
De burgemeester van Reghin, mevrouw Maria Precup, heeft ook voor de toekomst haar medewerking toegezegd m.b.t. het vinden van eventuele subsidies en het krijgen van financiële ondersteuning.


Comments