Nieuws‎ > ‎

Leerlingen van de Philips van Horne bezoeken Alexandru Ceusianu school in Reghin

Geplaatst 12 jun. 2015 16:00 door Admin Werkhoven   [ 25 sep. 2015 15:45 bijgewerkt ]
Van 26 t/m 30 mei hebben de leerlingen van de Philips van Horne Sg een tegenbezoek gebracht aan de scholen in Erd Hongarije en Alexandru Ceusianu in Reghin, Roemenië.
De heenreis verliep zonder problemen. We moesten wel even op het busje wachten.  Onze Roemeense collega's waren niet op de hoogte van het feit dat we een vlucht hadden vanaf Keulen en niet vanaf Eindhoven.
Ze hadden ons een uur later verwacht.
Bij aankomst in Reghin werden we verwelkomd door een aantal docenten en de directie. Na een broodje, fruit en drinken konden de leerlingen met de gastouders mee.
De volgende dagen hebben ze lessen gevolgd voor de vakken wiskunde, Engels, Frans. Ook waren er lessen in creatieve vakken zoals boetseren, touwknopen. We zijn naar een bedrijf geweest waren muziekinstrumenten worden gemaakt. In Tirgu Mures hebben we het kunsthistorisch museum bezocht en in Praid de zoutmijnen en een vlindertuin.
Op vrijdagochtend zouden we ontvangen worden door de burgemeester Maria Precup. Helaas was zij verhinderd en in de middag hadden de leerlingen samen met hun gastouders de gelegenheid om zelf wat te ondernemen.


 
Comments