Nieuws‎ > ‎

Nieuwe initiatieven en projecten.

Geplaatst 30 jul. 2010 10:13 door Admin Werkhoven   [ 26 sep. 2010 16:20 bijgewerkt door Theo Werkhoven ]

Het komende jaar zal naast een school het ziekenhuis van Reghin van een netwerk worden voorzien. 
Daarnaast zijn er nog 2 scholen, Petru Maior in Reghin en het Silvic College in Gurghiu, die verzocht hebben om aanleg of uitbreiding van hun netwerk.
De voorbereidingen zijn in volle gang.
In de eerst week van September zullen er 34 pallets met computers, kleding e.d. op transport gaan naar Debrecen. Van daaruit worden de goederen over geladen en gaan ze in kleine vrachtwagens naar Reghin (computers) en Gurghiu (kleding).
Dit betekent; het verzamelen van voldoende computers, servers, switches, enz...
We zijn daarbij erg afhankelijk van instellingen en bedrijven die hun afgeschreven materialen aan ons willen afstaan.
We hopen dat er weer voldoende leerlingen bereid zullen zijn voor een aantal weken in Roemenië aan het werk te gaan. Het is jammer dat de vergoedingen via school onvoldoende zijn om alle kosten, die de leerlingen moeten maken, te dekken. Ze betalen een deel van de uitgaven  uit eigen zak.

Op dit moment voeren we ook besprekingen met een andere afdeling van de Gilde Opleidingen. Het gaat hierbij om een grote groep, ongeveer 45, leerlingen die voor een korte tijd in februari 2011 naar Roemenië gaan o.a. om een tehuis of instelling voor geestelijk en lichamelijk gehandicapten te verven (op te pimpen) en spelactiviteiten te ontplooien.
De werkzaamheden van de leerlingen kunnen plaats vinden in een tehuis voor kinderen en ouderen in Lunca Muresului en een instituut voor geestelijk gehandicapten in Brancovenesti.

Comments