Nieuws‎ > ‎

Nieuwe stages en inzamelacties

Geplaatst 25 sep. 2015 15:46 door Admin Werkhoven   [ 5 jan. 2016 15:36 bijgewerkt ]
Op 10 juni heb ik een bezoek gebracht aan de sector economie/Ict van het Gilde College in Roermond. De school staat positief tegenover de mogelijkheid om studenten stage te laten lopen in Brâncoveneşti Roemenië.
De bedoeling is dat de stagiaires een basisnetwerk aanleggen in de paviljoens en in de hoogbouw van de kliniek.
De subsidie mogelijkheden zijn royaler dan een in 2010 toen 6 studenten van het Gilde stage netwerken hebben aangelegd op 2 scholen in Reghin.

Op dinsdagmiddag 16 juni heb ik dr Dénes Barabás op vliegveld Eindhoven opgehaald. Op 17 juni hebben we een bezoek aan de Hogeschool Zuyd gebracht waar we werden ontvangen door de heer Pieter Wouda. We werden eerst door een drietal studenten door de school rondgeleid waarbij we o.a. de bibliotheek bezochten. Om elf uur hebben we een aantal studenten ergotherapie voorgelicht over de mogelijkheden van een stage in het instituut in Brâncoveneşti. De heer Pieter Wouda benadrukte de voordelen van een stage in het instituut voor de studenten. Door het grote aantal (310) bewoners en de daarmee samenhangende variatie in behandelwijzen hebben de studenten de mogelijkheid verschillende ervaringen op te doen en zich breed te oriënteren.

Intussen loopt er ook een inzamelactie voor kleding op het Strabrecht college en op de Philips van Horne sg. Ook mijn oud-collega's doen weer mee. Zij brachten vorig jaar een flinke partij uitstekende kleding bij elkaar.
In Debreçen laad ik dan de spullen die daar liggen opgeslagen. Wanneer en hoe de goederen deze keer vervoerd worden is nog niet bekend.
Een bestelwagen huren is kostbaar maar als ik de prijs van een vliegticket, huur auto en kosten van de vrachtwagen uit Reghin bij elkaar tel maakt het niet zoveel uit. 

Het laatste nieuws is dat waarschijnlijk 6 a 8 studenten van het Gilde college in begin 2016 naar Roemenië afreizen. Dit betekent dat ik meer tijd heb om kleding en materiaal te verzamelen!
Ook hebben we dan meer tijd om de stage goed voor te bereiden.
Om aan de vraag naar elektrische naaimachines voor het instituut in Brâncoveneşti te voldoen heb ik al 14 naaimachines verworven waaronder zelfs 2 nieuwe. De naaimachines worden op de afdelingen gebruikt om kleding te herstellen en te maken.
Comments