Nieuws‎ > ‎

Oktober 2019, een drukke maand.

Geplaatst 4 nov. 2019 09:12 door Admin Werkhoven   [ 20 dec. 2019 14:50 bijgewerkt ]
In oktober ben ik tweemaal naar Roemenië geweest. 
Eerst van 1 t/m 7 oktober met de heer Paul Verhoeven, burgemeester van de gemeente Heeze-Leende en 4 raadsleden en iemand van de griffie. 's Avonds landden we op het vliegveld van Cluj en omdat we de volgende dag om elf uur in Debrecen in Hongarije wilden zijn besloten we op dinsdagavond in de buurt van Cluj te overnachten. Na een hapje eten zijn we op tijd naar bed gegaan. Inge Maas mede-eigenaar van de firma Bumet wilde ons heel graag de fabriek in Debrecen  laten zien. Op woensdagmiddag, na een boeiende rondleiding en een voedzame lunch, zijn we naar ons pension in Rastolita Roemenië vertrokken. Ruim 400 km over Roemeense wegen betekende dat we pas om half tien bij ons pension aankwamen. Ook hier leek het er weer op dat, net zoals de avond er voor men niet op ons had gerekend. Gelukkig arriveerde even later de burgemeester van Lunca Bradului, de heer Petre Vultur. Na een lange en vermoeiende dag konden we eindelijk naar onze kamers nadat we eerst wat hadden gegeten. 
Op donderdagmorgen zijn we eerst kort bezoek op bezoek geweest bij de burgemeester van Deda, mevrouw Lucretia Cadar. Ook hebben we de directeur van het hospitaal ontmoet. Daarna zijn we naar de kliniek in Brancovenesti gereden. Helaas was dokter Denes Barabas , vanwege een ziekenhuis opname van zijn vader, niet aanwezig. Zijn collega Elisabeth heeft ons over de verschillende afdelingen geleid en ons de verschillende therapieën laten zien met behulp waarvan men de bewoners een zinvol bestaan wil geven. Daarna zijn we verder gegaan naar Gurghiu waar we 's middags een afspraak hadden met de burgemeester van Gurghiu de heer Laurentius Boar. Helaas was deze niet aanwezig en heeft de heer Marcel Mindru, directeur van de bosbouwschool ons ontvangen. Hij heeft ons op de school rondgeleid en de donaties laten zien, die enkele jaren geleden door de gemeente Heeze - Leende zijn gegeven. Tijdens de rondgang liet hij ons de keuken zien en de erbarmelijke staat waarin sommige machines verkeerden. Sommige kapot en andere erg niet meer functioneel.
Vrijdagmorgen zijn we in Lunca Bradului geweest. 
We werden hartelijk ontvangen door de burgemeester en Cristian Pop. Deze laatste was speciaal voor ons overgekomen uit Tirgu Mures waar hij werkzaam is bij de inspectie van de brandweer. De burgemeester heeft ons eerst rondgeleid door zijn nieuwe multifunctionele gemeentehuis. Op de zolder mochten we nog even genieten van het geluid van een oude sirene die tijdens de tweede wereldoorlog nog dienst had gedaan. De brandweerwagen, geschonken door de gemeente Heeze-Leende stond niet in de garage. Vanwege een reparatie stond deze bij een garage in Tirgu Mures. 
's Middags zijn we naar Tirgu Mures gegaan en hebben een korte wandeling door de stad gemaakt. Vanwege het slechte weer zijn we naar het prachtige cultuurpaleis geweest. Na een heerlijke maaltijd in een Hongaars restaurant zijn we terug gegaan naar Lunca Bradului. We zouden op tijd terug zijn om het groot wild te zien. 
We hebben ruim 2 uur in de observatiehut gezeten maar het groot wild heeft zich niet laten zien. Jammer!
Op Zaterdag zijn we op tijd naar het vliegveld in Cluj vertrokken en zaterdagmiddag waren we weer in Eindhoven.

Comments