Nieuws‎ > ‎

Renovatie dokterspost Gurghiu

Geplaatst 27 jun. 2011 15:23 door Theo Werkhoven   [ 27 aug. 2011 14:27 bijgewerkt ]
Momenteel hebben we een voorstel gedaan om een bijdrage te leveren aan de renovatie van de dokterspost in Gurghiu. De dokterspost ligt in de kern van Gurghiu en levert haar diensten aan alle 10 de dorpjes die tot de gemeenschap horen.
Het gebouw, dat door 2 artsen bemand wordt, is er slecht aan toe en behoeft dringend een flinke opknapbeurt. O. a. een verbetering van muren, dak, bedrading van de electriciteits, waterleiding, toilet, wastafels, enz.. De plannen van de renovatie sluiten nauw aan bij de wens van de gemeente Gurghiu. De plannen om reparaties uit te voeren en de post te verbeteren zijn al enkele jaren geleden gemaakt maar er is nauwelijks geld om zelfs de meest noodzakelijke reparaties uit te voeren.
Momenteel zijn we in gesprek met een onderneming die in het kader van haar Maatschappelijek Verantwoord Ondernemerschap een aanzienlijke bijdrage wil leveren in de kosten.
Samen met het geld dat de gemeente Gurghiu het komende jaar wil vrijmaken zou er dan een doeltreffende renovatie kunnen plaats vinden.
Ook proberen we daarbij aandacht te schenken aan de materiele uitrusting van de post.

Benodigde materialen in de dokterspost in Gurghiu; zie ook de foto's (binnenkort)

 

 1. pincet
 2. operatie mesjes
 3. stethoscoop
 4. bloeddrukmeter
 5. tafeltje met laden
 6. behandeltafel
 7. lakens/papier voor behandeltafel
 8. weegschaal
 9. lengtemeter
 10. materiaal/ plaat met letters om oogtest te doen
 11. tas om medicijnen/vloeistoffen te vervoeren
 12. bandages/verbandmateriaal
 13. seringa guyon; spuit om de oren schoon te spuiten http://www.humanmed.ro/instrumentar-medical-chirurgical/seringa-guyon
 14. otoscoop
 
Comments