Nieuws‎ > ‎

Roemeense leerlingen op bezoek op de Philips van Horne Sg

Geplaatst 2 apr. 2012 15:13 door Admin Werkhoven

Dinsdag 20 maart zijn in het kader van een uitwisseling 11 leerlingen plus hun docente, Cristina Drescan, in Weert geweest. De leerlingen werden ondergebracht bij gastouders. Het betrof 3 havo tt-leerlingen en leerlingen van de school Lucian Blaga uit Reghin in Roemenië. Sinds enkele jaren volgt een groep leerlingen op de Philips van Horne hun lessen zowel in het nederlands als in het engels, vandaar tweetalig of tt. De Roemeense leerlingen besteden ook veel aandacht aan de engelse taal.

Woensdag en donderdag hebben zij deelgenomen aan enkele activiteiten in en rond de school plaats, waaronder ook lesbezoek en een power point presentatie die ze samen hebben moeten maken.

Vrijdag zijn de Nederlandse leerlingen samen met hun Roemeense gasten naar Maastricht geweest. Voor deze dag hebben onze leerlingen een bezoek aan Maastricht moeten voorbereiden. Naast een stadswandeling hebben ze een bezoek aan de grotten in de St Pietersberg gebracht.

Zaterdag heben de Roemeense leerlingen afscheid genomen na een zeer geslaagde week waarin nieuwe vriendschappen zijn gesloten.

De bedoeling is dat in het najaar de Nederlandse leerlingen een tegenbezoek brengen in Roemenië.

Comments