Nieuws‎ > ‎

Stagiaires van de Gilde Opleidingen Roermond actief in Gurghiu, Reghin en Brancovenesti

Geplaatst 7 mrt. 2016 14:59 door Admin Werkhoven   [ 13 mrt. 2016 15:43 bijgewerkt ]
Week 1,22 - 28 februari
Op maandag 22 februari ben ik samen met 6 studenten van de Gilde Opleidingen vertrokken naar Roemenië. Rond half elf waren alle studenten met hun ouders aanwezig in de hal van Airport Eindhoven. Ruimschoots op tijd om de bagage af te geven en daarna door de controle bij de douane te gaan. Rond 12.45 konden we naar het vliegtuig en een half uur later vertrokken we. Na ruim 2 uur en 10 minuten vliegen landen we rond half vijf plaatselijke tijd op het vliegveld van Cluj Napoca. Temperatuur ruim 19 graden! Na de bagage van de band gehaald te hebben en de auto bij Hertz te hebben opgehaald zijn we richting Reghin vertrokken. De pizza smaakte voortreffelijk en tegen negen uur stonden we bij ons verblijf in Gurghiu.
Woensdag ben ik rond 2 uur in de ochtend naar Debreçen vertrokken om daar nog 3 servers, een beamer, een paar printers en nog wat op te halen. Ondanks de regen en de mist was ik voor tien uur bij de firma Bumet. Na een voorspoedige reis was ik rond 9 uur 's avonds weer in Gurghiu.
De eerste week heb ik met de jongens kennis gemaakt met de burgemeester Laurentius Boar van Gurghiu. Op de Lucian Blaga school in Reghin hebben ze kennis gemaakt met hun mentor en coach Lucian Silaghi.
Nadat ik de directeur van het ziekenhuis Iuliu Moldovan heb gesproken hebben we Albert Biro facilitair manager en Panfil Mantea de Ict beheerder gesproken. Panfil Mantea vertelde ons dat er problemen waren met het netwerk van het ziekenhuis. In december 2015 hadden ze geprobeerd mij per e-mail en telefonisch te benaderen. Het is me al eerder gebleken dat mijn internetprovider onder de maat presteert. 
Na een kleine inspectie in de serverruimte van het ziekenhuis door de studenten lijkt het erop dat ze dit de volgende week kunnen verhelpen. 
Jammer genoeg was Maria Precup de burgemeester van Reghin niet in huis.
Donderdagavond kwam de burgemeester Laurentius Boar en Marcel Mândru directeur van het Silvic College ons bezoeken om nader kennis te maken met de studenten. 
Vrijdag 26 februari heb ik de Ford Minibus ingeleverd in Cluj en om half een was ik weer in Eindhoven.
Week 2, 29 febr - 6 maart
De problemen met het netwerk in het ziekenhuis in Reghin hebben de studenten verholpen. Het bleek om een hardware en een software probleem te gaan. 
De voorbereidingen voor een netwerk voor personeel, bewoners en een telefooncentrale in Brâncoveneşti zijn in volle gang. De benodigde materialen, disks e.d om de servers te installeren worden besteld.
Week 3, 7 - 13 maart
Van vrijdag 4 maart tot maandag 14 maart zal de heer Coen In Panhuis hun Ict-docent in Reghin zijn en het werk van de studenten bekijken. Tevens zal hij de mogelijkheden nagaan of dit een vast jaarlijks stageproject kan worden en of er studenten van de opleiding Applicatie Ontwikkeling bij betrokken kunnen worden. Bij meer duurzame projecten zou de besturing van de diverse Ict-structuren kunnen worden ondersteund vanuit Nederland. Daarvoor bezoekt hij de Lucian Blaga school waar helaas vanwege de proefexamens slechts enkele docenten zeer beperkt beschikbaar zullen zijn.
In Brâncoveneşti hebben de studenten bekabeling aangebracht, switches aangesloten en zijn ze begonnen met de installatie van de server.
Week 4, 14 - 20 maart
Op maandag 14 maart zal, in het kader van een uitwisseling tussen de Philips van Horne school uit Weert en de Alexandru Ceusianu school uit Reghin, een groep leerlingen aankomen met 3 docenten.Zij zullen de komende weken een aantal lessen bijwonen om zodoende te ervaren ons onderwijs is. Op donderdag gaan ze naar de Efteling en op vrijdag naar het milieu educatie centrum in Weert.

Comments