Nieuws‎ > ‎

Stagiaires Leeuwenborgh Sittard naar Reghin

Geplaatst 28 jun. 2011 14:33 door Theo Werkhoven   [ 30 jul. 2011 13:11 bijgewerkt ]
Zondag 7 augustus vertrekken 3 studenten van Roc Leeuwenborgh Opleidingen uit Sittard voor een stage naar Reghin in Roemenië.
Een van hen zal daar 1 maand werkzaam zijn en keert, rekening houdend met de prijs van het vliegticket, begin september terug. De andere twee zullen tot eind november in Reghin werkzaam zijn.
In deze periode zullen zij een basis computer netwerk aanleggen in het ziekenhuis. Het zal een tijdrovende en veelomvattende klus worden. Zij zullen gedurende periode nog bezocht worden door hun mentor(en) en de stage coordinator.
Ook een van de ouders wil de studenten een bezoekje brengen.
De heer Lucian Silaghi, docent informatica/Ict op de school Lucian Blaga, zal gedurende deze periode hun mentor/begeleider zijn. Daarnaast zullen ze ook gesteund worden door Denes Jozsef, informatica/Ict docent op de school Alexandru Ceusianu.
De heer Albert Biro zal namens het ziekenhuis hun begeleider zijn.
De eerste week zal ik hen bij de diverse scholen en mensen introduceren en wegwijs maken in Reghin.
 
Een van de studenten is niet bevorderd naar het volgende schooljaar en kan daarom geen stage lopen. Daardoor heeft  hij ook geen recht op een subsidie via de school.
Omdat deze student toch graag met zijn studiegenoten in het ziekenhuis aan de slag gaat heeft hij er voor gekozen gedurende de maand augustus als vrijwilliger te gaan.
Omdat het niet zo mag zijn dat deze student zijn verblijf uit eigen zak gaat betalen zijn we voor hem op zoek naar financiele middelen. Het vliegtuig ticket, redelijk prijzig in augustus, plus 4 weken verblijf gaat ongeveer € 630 kosten.
De oud collega's van de Philips van Horne Sg hebben, stand per 24 juli, € 520 bij elkaar gebracht.
Comments