Nieuws‎ > ‎

Stand van zaken begin mei 2017

Geplaatst 2 mei 2017 05:53 door Admin Werkhoven   [ 19 jul. 2017 15:15 bijgewerkt ]
De studenten zijn alweer ruim 2 weken terug in Nederland en begonnen aan de 2de helft van hun stageverplichtingen in Nederland.
Het werk in Roemenië is met goed gevolg afgesloten. Ze hebben het er zeer naar hun zin gehad. Veel gezien, veel geleerd. Vrienden gemaakt en natuurlijk ook de nodige uitstapjes gehad.
Alleen jammer dat er net in de laatste week voordat ik arriveerde n.a.v. een vervelende gebeurtenis onenigheid tussen hen ontstond. 
Op de beoordeling van hun werk heeft dit verder geen invloed gehad. Allemaal hebben ze uiteindelijk een dikke voldoende gekregen en binnenkort hoop ik hen samen met hun leraar nog eens te ontmoeten.
Op vrijdag zijn we naar Sighisoara geweest. Een prachtige oude stad uit de middeleeuwen waar Vlad Tepez, beter bekend als Dracula, geleefd heeft. Op deze dag heb ik ook nog de burgemeester van Lunca Bradului ontmoet en via hem een afspraak met een collega van hem gemaakt om een kas te bouwen in Brâncoveneşti.
Samen met Cristi Pop, werkzaam bij de inspectie van de brandweer in Tirgu Mures, ben ik nog een keer naar Lunca Bradului geweest. Vanuit een observatiepost heb ik het groot wild kunnen bespieden.
Een geweldig ervaring! Een aantal gemzen en een negental beren.
Op 16 mei gaan er 2 groepen leerlingen van de Philips van Horne school naar Reghin.
Comments