Nieuws‎ > ‎

Stand van zaken in de eerste week van 2016

Geplaatst 5 jan. 2016 16:08 door Admin Werkhoven   [ 12 jan. 2016 14:41 bijgewerkt ]
De transporten zijn evenals voorgaande jaren verzorgd door Silvio Moldovan uit Reghin. Deze chauffeur ken ik al vanaf 2006 toen hij het eerste transport voor mij verzorgde. Hij heeft intussen een kleinere vrachtwagen. Vanwege de beperkte laadcapaciteit, 18 m3 moesten we twee keer rijden. Dat maakte het transport € 100 duurder. De voordelen zijn dat hij geen tachograaf nodig heeft en niet gehouden is aan rijtijden. Bovendien kunnen we een kortere route nemen en maken we gebruik van een grenspost waar geen grote vrachtwagens over mogen. Dat betekent dus geen wachttijden voor of aan de grens. Bovendien was de weg overwegend beter en de route korter en mooier.
Naast kleding, naaimachines, computers, switches enz.. voor de kliniek in Brâncoveneşti, was er materiaal voor de oogarts en de gynaecoloog in het ziekenhuis van Reghin. Verder een 30 tal computers voor de school Lucian Blaga.
De brandweer in Gurghiu ontving haar lang verwachte spuitpistolen. 
In maart en mei zijn er weer uitwisselingen van leerlingen tussen Alexandru Ceusianu school uit Reghin en Philips van Horne uit Weert.
Lucian Blaga sluit dit jaar misschien ook nog aan als we de benodigde subsidie rond kunnen krijgen. Dat zou dan voor 1 februari moeten lukken.
Op 5 januari hebben we een bijeenkomst op de school in Roermond gehad voor ouders en studenten. Naast de nodige voorlichting konden ouders en studenten vragen stellen. De studenten ontmoette ik voor de tweede keer. Het ziet er naar uit dat er 6 studenten half februari voor 7 a 8 weken naar Roemenië afreizen.
Als alles meezit kunnen we 14 januari boeken en stappen 22 februari in het vliegtuig op weg naar Roemenië.
Comments