Nieuws‎ > ‎

Twee jaar later.

Geplaatst 7 okt. 2021 15:27 door Admin Werkhoven
Van 12 tot 16 september ben ik naar Roemenië geweest. 
Het was vreemd om na zo'n lange tijd weer in een vol vliegtuig te zitten, dicht tegen elkaar te staan tijdens de rit in de bus van de hal naar het platform waar het vliegtuig staat en tijdens de douane formaliteiten. 
Het was ook een drukke week. Nadat ik in Cluj was geland ben ik in de avond naar een hotel in Zalau gereden. Voor het eerst geen Hertz maar een grote bestelwagen van verhuurbedrijf Autonom. Op maandagmorgen bij Bumet in Debrecen 7 pallets met goederen en een scootmobiel geladen. Deze laatste was bestemd voor een van de dames van de pottery in Brancovenesti. De weg was lang en voordat ik in Hodac was waar ik nog een ontmoeting had met een oude bekende die de volgende dag weer naar Noorwegen zou vertrekken was het al na negenen. Na een stevige maaltijd en een goed gesprek was ik tegen twaalf uur terug in mijn hotel in Reghin. 
De volgende dag, dinsdag naar de kliniek in Brancovenesti waar ik een hartelijk weerzien had met Denes Barabas en zijn helpers.
In de middag terug naar het vliegveld in Cluj om van auto te wisselen. Daarna een ontmoeting met de nieuwe burgemeester Alexandru Bexa van Lunca Bradului. Een jonge kerel met idealen en aandacht voor alle inwoners en met name de jeugd.
In de avond was ik uitgenodigd om het groot wild te observeren vanuit een observatiehut.
De volgende dag woensdag een bezoek aan de burgemeester van Deda, Lucretia Cadar. Daarna naar de bosbouwschool in Gurghiu, een etentje in Hunters Vip samen met de directeur en een van de docenten. Daarna naar de onderdirecteur en zijn bloemenzaak.
Om de avond af te sluiten had ik een afspraak in Reghin met een van mijn eerste contacten. 
De volgende dag, donderdag naar Cluj, in het vliegtuig en naar huis. 
In totaal ongeveer 1350 km gereden over Roemeense wegen en 12 bezoeken afgelegd.
Veel gedaan, moe maar voldaan!

Comments