Nieuws‎ > ‎

Uitwisselingen in 2020 gaan niet door!!

Geplaatst 8 jul. 2020 16:11 door Admin Werkhoven   [ 4 dec. 2020 14:54 bijgewerkt ]
De vliegtuigtickets waren ruimschoots op tijd gekocht maar helaas waren onze Roemeense leerlingen niet meer welkom in Weert a.g.v. van de uitbraak van het Coronavirus in begin maart. Van dinsdag 3 maart tot zaterdag 7 maart hadden onze leerlingen en hun ouders de leerlingen van de Lucian Blaga school uit Reghin een gastvrij onthaal willen bieden. Helaas het mocht zo niet zijn. Op dat moment waren er nog geen reisbeperkingen en ook geen besmettingen in Weert.
Ook de uitwisseling van 10  tot 14 maart met de school Alexandru Ceusianu is niet door gegaan.
Corona oftewel Covid-19 slaat ongenadig toe.
Het maatschappelijk leven wordt geblokkeerd en de vraag is wanneer zullen we ons weer vrij kunnen bewegen.
Intussen is het december 2020 en de vooruitzichten zijn dat we tegen de zomer van 2021 grootschalig kunnen vaccineren. Dat houdt in dat er ook het komende schooljaar geen uitwisselingen zullen kunnen plaatsvinden.
Hopelijk gaan de tot nu toe opgebouwde goede relatie en warme contacten met de scholen in Reghin en het gemeentehuis van Reghin niet verloren!
Voor het komende schooljaar is afgesproken om de uitwisseling in digitale vorm gestalte te geven. Dit kan natuurlijk niet tippen aan een uitwisseling waarbij de leerlingen elkaar in hun thuisland bezoeken en kennis maken met de cultuur. 
Comments