Nieuws‎ > ‎

Uitwisselingen tussen Philips van Horne Weert en scholen in Reghin

Geplaatst 12 jul. 2018 03:51 door Admin Werkhoven   [ 12 jul. 2018 04:07 bijgewerkt ]
De uitwisselingen zitten er inmiddels op. Zelf heb ik deel genomen aan de uitwisseling met de leerlingen van de Lucian Blaga school uit Reghin. Van 10 tot 14 april zijn onze leerlingen in Reghin geweest. Het was een kleine maar heel positieve, leuke groep. Naast een aantal gezamenlijke lessen op school waarbij onze leerlingen kennis hebben gemaakt met de manier van werken op een Roemeense school, hebben ze ook activitieten gehad buiten de school. Bezoek aan een vioolbouwer, een wandeling door het veld en een woud met eiken van 400 tot 500 jaar oud. Natuurlijk ook een bezoek aan de burgemeester van Reghin, Maria Precup, waar de leerlingen na een korte inleiding allerlei vragen mochten stellen die ook allemaal beantwoord werden.
Zelf was ik al vanaf 10 april in Reghin om o.a. voor een goederen transport en distributie te zorgen. De terugreis met WizzAir verliep voorspoedig. Geen pech of vreselijke reistijden zoals vorig jaar toen we zowel op de heenreis als de terugreis om 3 uur in de ochtend naar het vliegveld moesten.
Op vrijdagmiddag hadden de leerlingen samen met hun gastfamilies de tijd voor zich zelf. Ik ben 's morgens naar Kunca Bradului gegaan om de burgemeester van deze plaats en de rangers te ontmoeten. 
Uiteraard ben ik in de avond weer het grote wild, de beren wezen observeren.

Comments