Nieuws‎ > ‎

Uitwisseling Roemeense, Hongaarse en Nederlandse leerlingen

Geplaatst 1 nov. 2016 15:32 door Admin Werkhoven   [ 1 nov. 2016 15:50 bijgewerkt ]
 In Maart zijn de leerlingen van de Alexandru Ceusianu school uit Reghin en de leerlingen uit Erd Hongarije in Weert op bezoek geweest bij de leerlingen van de Philips van Horne. De leerlingen zijn 4 dagen verbleven bij hun gastgezinnen. Na een eerste kennismaking hebben zij verschillende lessen bijgewoond. Ze hebben de stad verkend aan de hand van opdrachten en op het stadhuis een ontmoeting gehad met de burgemeester van Weert. Het Natuur- en milieucentrum de IJzeren man was een echte doe-dag. Hoogtepunt was uiteraard een bezoek aan de Efteling.
Onze leerlingen zijn voor een tegenbezoek in Mei naar Erd en Reghin geweest.
Naast de lessen, waaronder een erg leuke praktijk les met natuurkunde proeven zijn de leerlingen naar de zoutmijnen in Turda geweest. Helaas werden we door de chauffeur aan een oude ingang van de mijn afgezet in de stad afgezet. We moesten erg lang wachten op een gids die als enige taak op zich nam ons te leiden van de oude nauwelijks gebruikte ingang via een lange gang te leiden naar de grote nieuwe hoofdingang.
Helaas kwam daardoor de wandeling te vervallen die we op de middag zouden maken door de Turda kloof. Een heel speciale kloof, die op de lijst van wereld erfgoederen vermeld staat, met bijzondere flora en fauna.

Comments