Nieuws‎ > ‎

Uitwisseling van leerlingen in 2019

Geplaatst 28 dec. 2018 15:47 door Admin Werkhoven
Ook in 2019 zullen er weer leerlingen vanuit Roemenië de school in Weert bezoeken. Het had niet veel gescheeld of de uitwisseling had niet plaats kunnen vinden. Zowel de Alexandru Ceusianu school als de school Lucian Blaga konden de reis niet financieren. Tot nu toe was de gemeente Reghin steeds bereid om alle kosten te betalen. Echter dit was niet lager een houdbare zaak. Voor het eerst is er nu een bijdrage van de ouders gevraagd. Ook is men op zoek gegaan naar sponsoren. Inmiddels zijn de vliegtickets gekocht en komen de Roemeense leerlingen in Maart 2019 naar Weert. Een bijdrage van de ouders is een hele omschakeling voor de school en de ouders. In mei gaan de leerlingen uit Weert naar Roemenië. 
Voor het hospitaal in Deda heb ik mijn hulp toegezegd in de vorm van de aanschaf van een deugdelijke droger. Tot nu toe was het droog krijgen van de was een groot probleem omdat men geen droger had. Er staan wel 3 wasmachines maar de kwaliteit van deze machines is belabberd. 
Een ander punt van aandacht is het herstel van de wasruimten. Nu heeft men 2 doucheruimtes waar doorheen allerlei buizen en leidingen lopen. De tegels zijn glad en hebben allerlei kieren en hoeken.
Ik hoop dat er na het herstel o.a. anti-sliptegels komen liggen.

Na een bezoek in oktober aan het instituut vernam ik van dokter Denes Barabas dat het instituut a.g.v. Europese regelgeving opgesplitst wordt in een aantal zelfstandige los van elkaar functionerende eenheden.
De begeleiding van de bewoners wordt beperkt en ook de dag bestedingen worden verminderd of zelfs gestopt. Dit betekent in feite dat men de klok terugzet. Bewoners worden niet meer gestimuleerd om aan activiteiten deel te nemen. Voor veel bewoners betekent dit dat ze verstoken zullen blijven van activiteiten en enkel hun medicatie nog krijgen.
Comments