Nieuws‎ > ‎

Voorbereidingen voor de stages in 2017

Geplaatst 1 nov. 2016 16:19 door Admin Werkhoven   [ 13 nov. 2016 13:43 bijgewerkt ]
1 november
Ik ben alweer een paar maanden bezig met de voorbereidingen voor nieuwe stages in Roemenië.
De adressen waar de studenten stage kunnen lopen  
- zijn het ziekenhuis in Reghin, dit vanwege een flinke verbouwing en reorganisatie,
- Lucian Blaga school vanwege een verbouwing moet het netwerk helemaal opnieuw worden opgebouwd.
- Ioan Bojor school, een school voor beroepsonderwijs, waar studenten van ROC Ter Aa uit Helmond in 2008 een netwerk hebben aangelegd. Dit netwerk kan wel enige verbeteringen en updates gebruiken.
Het gemeentehuis in Gurghiu wilde aanvankelijk ook een modern netwerk met gedeelde mappen en accounts. Maar bij nader inzien ziet men hiervan af.
In november volgt de eerste kennismaking met de studenten en hun begeleiders. Later worden ouders voorgelicht.

In september leek het erop dat er geen studenten beschikbaar zouden zijn om een stage in Roemenië te lopen. De groep in Roermond was te klein om voldoende stagiaires op te leveren.
Momenteel zijn er naast een drietal aanmeldingen uit Roermond nog zes aanmeldingen uit Venray.

Intussen staan er weer 13 pallets met kleding waaronder een zestigtal mooie uniformen van de fanfare uit Aalst/Waalre, computers, monitoren, server, bloembollen, recorders enz.. klaar bij Bumet in Debreçen.
26 november vertrek ik per vliegtuig naar Cluj Napoca. In de avond zal ik in Gurghiu aankomen. Maandagochtend om 03.00 uur heb ik een afspraak met de vrachtrijder om samen naar Debreçen te rijden. Hopelijk is het weer goed en ben ik in de avond weer terug. Het is heen en terug toch zo'n 750 km. Dinsdag kunnen we dan het grootste deel van de vracht afleveren in Brâncoveneşti.
Comments