Nieuws‎ > ‎

Ziekenhuisbedden, matrassen, kastjes/bedtafels en meer uit Zevenbergen

Geplaatst 22 sep. 2012 12:46 door Admin Werkhoven   [ 13 nov. 2014 13:04 bijgewerkt ]
Vanwege renovatie en nieuwbouw stelt het Woon en Zorgcentrum Surplus uit Zevenbergen haar overtollig materiaal beschikbaar. Het gaat uiteindelijk om 53 elektrisch bedienbare ziekenhuisbedden, 65 bijbehorende kastjes, 53 matrassen en kussens.
Ook werden een 30 tal stoelen, bijbehorende tafels, separatie-gordijnen, overgordijnen en vitrage geschonken aan onze stichting.
In de maand oktober ben ik verschillende dagen samen met Kees, een buurtgenoot naar Zevenbergen geweest om het voorbereidend werk te verrichten zoals het demonteren van de rails en gordijnen en deze opvouwen en inpakken in dozen. Op 24 oktober zijn we begonnen en op 7 november hadden we na 4 werkdagen en even zoveel weken flink werken alle etages gedaan.

Op 10 november werden alle goederen in 2 grote containers van elk 100 m3 geladen en via Genk per spoor naar Roemenië vervoerd. In Curtice, bij Arad kwamen de containers per trein in Roemenië aan. De laatste 360 km  van het transport ging weer per vrachtauto,1 container naar het ziekenhuis van Reghin en 1 container naar het instituut in Brâncoveneşti (neuro-psychiatrisch ziekenhuis).
Op deze zaterdag moest alles moeten ingeladen. De bedden moesten met 3 op elkaar om te zorgen dat ook alle kastjes, tafels en stoelen er in konden.

Aanvankelijk wilde het niet vlotten met het aantrekken van vrijwilligers. In de laatste week viel toch nog alles op zijn plaats. Naast mijn zoon Joris enkele familieleden, Bea, Rink, Sylvie en Fokko, enkele trouwe buurtgenoten, Kees, Toon en Paul en Ad en 
Nico Maas met zijn helpers uit Leende was er ook een vertegenwoordiging van de Rotary uit Zevenbergen o.l.v. Jack van Dorst aanwezig. In totaal waren er ruim 25 mensen aanwezig om de containers te laden.
Nadat men om 8.00 uur met laden begon waren beide containers om 13.30 uur geladen!!
Geweldig! Eind goed, al goed!
Op 19 november zijn de containers op hun bestemming aangekomen en intussen heb ik ook de eerste foto's ontvangen vanuit het ziekenhuis.

Comments